Biografie

Geboren en getogen in Utrecht in een familie met vier kinderen, een vader die musicus was en een moeder die lerares was en zich later in haar creativiteit als kunstenares stortte, wist ik al vroeg dat ik als meisje en vrouw het leven in al zijn facetten wilde ervaren en vooral heel graag vrij wilde zijn en in vreugde leven.

Wat dat precies inhield, ontdekte ik pas toen ik mij spiritueel begon te ontwikkelen en langzaamaan begon te beseffen dat werkelijk vrij zijn innerlijk vrij zijn betekent: loskomen van oude patronen en gewoontes, contact maken met een onmetelijke bron van leven, die overigens beschikbaar is voor ieder mens. Het contact met die bron geeft kleur aan alles wat ik doe en lost iedere vorm van afgescheidenheid telkens weer op.

Met vallen en opstaan heb ik geleerd dat de enige manier om een zinvol leven te hebben is vanuit mijn hart de dingen te doen en mensen tegemoet te treden.

Op mijn 19e heb ik een jaar de opleiding tot verpleegkundige A gevolgd, maar ontdekte dat ik en ziekenhuizen niet bij elkaar passen, omdat ik ervan hou echt contact te maken met mensen en daar was te weinig ruimte voor.

Verder heb ik me ontwikkeld op het gebied van theater, dans en zang (Toneelacademie Maastricht), zang- en stemexpressie (Roy Hart methodes), psychische massage, meditatie, verschillende vormen van therapeutisch werk, zoals emotional release, ademtherapie, counseling (Osho Multiversity: India en VS).

Ik ben opgeleid tot erkend Rebalancing Masseuse en geaccrediteerd Journey
Therapeut (de helende reis) en heb verschillende trainingen en cursussen
gevolgd in Reiki en Quantum Touch.

Als meditatiedocent heb ik les gegeven op spirituele centra, op de Amsterdamse Theater Academie, op enkele universiteiten op verzoek van studenten (o.a. Brandeis Universiteit in Boston en Universiteit van Amsterdam), culturele centra zoals Casca in Heemstede en Centrum De Roos in Amsterdam, evenals in bedrijven.

Als docent deep tissue massage ben ik ruim twee jaar verbonden geweest aan de Academie voor Massage en Beweging te Amsterdam.

In 2008 heb ik kennis gemaakt met shaking yoga, een manier van spiritueel werk via het lichaam dat enorm positieve effecten heeft op andere vormen van healing en bewustzijnsontwikkeling. Deze helende methode heb ik geleerd van mijn spirituele leraar Ratu Bagus, en ik verwerk het soms ook in mijn therapeutische consulten.

Van september 2011 t/m december 2018 heb ik interactieve muzikale workshops voor kinderen tussen 0 en 7 gegeven.

Van februari 2012 tot en met 2014 heb ik zangles gegeven aan kinderen tussen 3 en 16 jaar op Bali, Indonesie en ook een CD met hen opgenomen.

Vanaf 2012 t/m januari 2020 ben ik tevens als part time freelance verzorgster (pgb en particulier) werkzaam geweest in de thuiszorg.

In het jaar 2013/2014 heb ik met goed gevolg een jaartraining afgerond aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag om kinderen muziekles te geven op een dynamische, speelse en effectieve manier volgens de Kodaly methode.

Naast mijn praktijk werk ik sinds september 2022 als inval-docent muziek op verschillende basisscholen.

Ik zing, componeer, schrijf, dicht, speel harmonium en piano. Samen met andere musici of alleen geef ik regelmatig concerten waarbij mensen uitgenodigd worden om mee te zingen en hun hart te openen voor wat er nu is. Zie de agenda voor concerten, cursussen en je kunt op deze site ook naar stukjes van mijn CD luisteren.

Voor de sessies die ik geef, werk ik met inkomensafhankelijke bedragen; we bepalen in overleg een prijs die jij zelf kunt betalen.

Webdesign: Wouter Smeenk